Els calendaris Apanona

Si em coneixeu des de fa temps, potser recordareu que no és la primera vegada que faig calendaris.

Calendars are my thing 😀 a mi m’agraden mooolt, sobretot els de paret que podem penjar a la cuina i anar apuntant aquelles dates i coses importants a recordar.

A casa n’hem tingut de tot tipus, però han predominat els d’il·lustradores: De Roser Capdevila i les Tres Bessones, de la Violeta Denou i el Teo sobretot quan les nenes eren petites; d’aquells amb mil adhesius i molt d’espai per escriure. I més recentment el 2021 un calendari preciós de la Carmen Saldaña que m’ha acabat servint d’inspiració.

No sé si us en recordareu, però vaig fer tres Calendaris Apanona: al 2014, 2015 i 2017, els repassem? Ai quants records!

Let’s Party all year long! és el nom que li vaig posar al primer calendari que vaig fer per al 2014. Va ser el primer any d’Apanona com a projecte professional a temps complet i la veritat és que va tenir molt bona acollida. Ara miro amb tendresa aquests primers dibuixos en vectorial de fa 10 anys, aix… Cada mes es podia veure a la parella de protagonistes fent una o altra cosa: anant en moto, disfressats de «Breakfast at Tiffany’s» o jugant a tennis.

L’any següent vaig voler seguir amb una idea similar de representar un nen i una nena que feien coses al llarg de l’any. Aquesta vegada però vaig decidir que els protagonistes viatjarien arreu del món i vaig titular el calendari «Around the world». El meu cosí recentment havia fet una travessia en bicicleta per l’Àfrica del nord i em va semblar una bona idea que els personatges del caledari també hi anéssin 🙂 Els nens anaven viatjant per separat per diferents llocs del món i al mig de l’any (juny) es creuaven a Londres i no es tornaven a trobar fins el mes de desembre! A més, vaig afegir uns codis QR per enllaçar amb el meu blog on donava informació específica sobre cadscun dels llocs per on passaven amb la bicicleta. M’ho vaig passar molt bé i vaig aprendre moltes coses fent aquest calendari!

El 2016 no hi va haver calendari perquè vaig començar una feina a mitja jornada i em quedava molt poc temps per dibuixar i dissenyar, però l’any següent, ja més ben organitzada, vaig tornar a fer un nou calendari «The good neighbourhood». Aquesta vegada vaig dibuixar un edifici molt especial amb uns veïns encara més especials. Cada mes anàvem descobrint cadascun dels habitants i les seves aficions. Em va agradar molt fer aquest calendari, inspirat en part per «Rue 13 del Percebe» de Francisco Ibáñez. M’agrada molt la idea, de fet… potser podria potser convertir-la en un conte? Qui sap!

Com veieu a les fotos, tots tres calendaris van seguir un format molt similar: mida gran (A3 obert) amb quadrícula ben generosa per poder fer anotacions i posar-hi enganxines.

Aquest tipus de calendari és preciós i super pràctic, però és molt més laboriós de dissenyar i costós de produir. I aquest any no estava (encara) en el mood per emprendre un projecte així. I aquí és on em va venir al cap el tipus de calendari que us deia més amunt que va inspirar la Carmen Saldaña: un calendari més petit en A4 on la protagonista sigui clarament la il·lustració.

La idea és la de poder descobrir una làmina nova cada mes i que a més té com a utilitat dir-te en quin dia vius! 😀 Sé que hi ha zero espai per anotar-hi res, però jo faig servir post-it’s de mida més petita (com els de la foto) i van la mar de bé! Aquí et deixo la idea per si et serveix!

Welcome

HELLO!

Enjoy our website! If you can’t find what you’ve been looking for or have any problem, email us at hello@apanona.com